top of page
Kyla ylakuva 1500x.jpg
Kylä: Image

KYLÄ

It takes a village to raise a child. Tarvitaan kylä kasvattamaan lapsi. 


Monelle yksi isommista haasteista nykyajan kasvattajille on resurssipula. Riippumatta kasvatatko lapsia kotonasi tai työksesi, tila, aika, tuki ja voimavarat ovat monella vähissä.


Kasvatuskulttuuri muuttuu ja moni moderni vanhempi haluaa kasvattaa ja kohdata pieniä ihmisiä vähän inhimillisemmin kun vaikka itse on tullut kohdatuksi ja kasvatetuksi. Siihen tarvitaan paljon tukea ja uusia keinojakin. Ja vaikka keinotkin löytyisivätkin, henkiset ja fyysiset resurssit jäävät usein uupumaan. Lapsiryhmät ovat isot, käsiä ei ole tarpeeksi, äidit ja isät elävät liian eristettyinä arjessa kotonaan.


Olen vakuuttunut, että meitä ei ole luotu elämään näin. Kylä puuttuu ja yritämme korvata kaikkia rooleja yksin tai kaksin. Yhteys katoaa ja kadotamme itsemme ja syvät arvomme arjen ruuhkassa. Tommy Tabermannin sanojen mukaan, tarvitsemme ihmisiä voidaksemme olla ihmisiä ihmisille.

Kylä: About Me

Ihminen tarvitsee ihmistä

ollakseen ihminen ihmiselle,

ollakseen itse ihminen.

Lämpimin peitto on toisen iho,

toisen ilo on parasta ruokaa.

Emme ole tähtiä, taivaan lintuja,

olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa.

Ihminen tarvitsee ihmistä.

Ihminen ilman ihmistä

on vähemmän ihminen ihmisille,

vähemmän kuin ihminen voi olla.

Ihminen tarvitsee ihmistä.

Tommy Tabermann: Maa, 1987

Kylä: Text

Teen työtä monella tasolla näiden luonnottomien kasvatuspuitteiden muuttamiseksi, niin henkilökohtaisessa elämässäni kuin työssänikin. Olen mukana kansainvälisessä verkostossa ”Revillagers” jossa on äitejä ympäri maailmaa, jotka myös tekevät työtä muutoksen eteen. Rakennan yhteistyössäni Folkhälsanin kanssa virtuaalikyliä ja kohtaamispaikkoja yhden vanhemman perheille. Vedän perheleirejä ja rakennan verkostoja. Asun ja elän arkielämäni pienessä kirahviyhteisössä lasteni kanssa.


Yritän sytyttää kynttilöitä, purkaa vanhoja rakenteita ja luoda uusia. 


Jos sinäkin palat yhteisöllisyyden puolesta ja syntyy ajatuksia mitä voisimme tehdä yhdessä, haluat sytyttää kynttilöitä tai peräti leiritulia yhdessä, ota ilman muuta yhteyttä!

Kylä: Text
bottom of page